Celozrnná cihlička z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 ml studené vody, 1½ lžíce lněného semínka, 1½ lžíce sezamového semínka, 1½ lžíce slunečnicového semínka, 60 ml vlažné vody, ¼ kostky čerstvého droždí (tedy cca 10 g), 100 g žitné mouky,250 g celozrnné pšeničné mouky, 8 g soli, slaná voda na potření těsta, trocha semínek na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je od Tescomy, množství do 500g formy, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm).


Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do druhého dne (v chladu).

Droždí rozmíchat ve vlažné vodě a přidat k semínkům a promíchat.

Přidat mouky + sůl, vše důkladně prohníst a nechat 10 minut odpočinout.

Znovu prohníst, vložit těsto do formy, formu přikrýt a nechat těsto nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto potřít slanou vodou a posypat semínkama.

Vložit do remosky a péct 35-40 minut.

Hned po upečení vyjmout z formy a nechat vychladnout na mřížce.

Všechny semínka nasypat do 200 ml studené vody a nechat odležet do druhého dne (v chladu).
Droždí rozmíchat ve vlažné vodě a přidat k semínkům a promíchat. Přidat mouky + sůl, vše důkladně prohníst a nechat 10 minut odpočinout.
Znovu prohníst, vložit těsto do formy, formu přikrýt a nechat těsto nakynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté těsto potřít slanou vodou a posypat semínkama. Vložit do remosky a péct 35-40 minut.
Hned po upečení vyjmout z formy a nechat vychladnout na mřížce.