POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz, meruňky...), 250 g řeckého jogurtu (nebo zakysanou smetanu), sladidlo (cukr, čekankový sirup, stévie...), (vanilka - není nutná), na polevu čokoláda (mléčná, bílá, na vaření...) + případně nějaký tuk)
POSTUP PŘÍPRAVY
Ovoce rozmixovat do hladka.
Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti.
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin.
Připravit polevu - čokoládu rozpustit, v případě potřeby naředit tukem.
Nanuky vyjmout z formiček a polít polevou.
Znovu vrátit do mrazáku.
Suroviny. |
Ovoce rozmixovat do hladka. Smíchat ovoce + jogurt, osladit dle vlastní chuti. |
Směs rozdělit do formiček, dát do mrazáku a nechat mrzit několik hodin. |
Připravit polevu - čokoládu rozpustit, v případě potřeby naředit tukem. |
Nanuky vyjmout z formiček a polít polevou. Znovu vrátit do mrazáku. |