Kynuté muffiny s pudingem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 17 dkg polohrubé mouky, 13 dkg hladké mouky,100 ml mléka, 21 g droždí, 7 lžiček cukru, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 50 ml oleje; Náplň: 300 ml mléka, 1 kakaový puding, 1,5 lžíce cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Vypracujeme kynuté těsto, které necháme vykynout.

Náplň: Z mléka, pudingu a cukru uvaříme hustý puding, povrch přikryjeme potravinovou fólií nebo igelitovým sáčkem, aby se nevytvořil škraloup a necháme vychladnout. Vychladlý puding prošleháme metlami v hladký krém, lépe se s ním pak pracuje.

Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 12 ks. Vyválíme z nich podélně placičky a rozdělíme na ně náplň. Placičky podélně přehneme, konce přimáčkneme a stočíme do růžiček.

Formičky na muffiny vytřeme tukem, vložíme muffiny, necháme 20 minut nakynout a pečeme 20-25 minut na 180°C.

Dobrou chuť.

Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 12 ks. Vyválíme z nich podélně placičky a rozdělíme na ně náplň.
Placičky podélně přehneme, konce přimáčkneme a stočíme do růžiček.
Formičky na muffiny vytřeme tukem, vložíme muffiny, necháme 20 minut nakynout.
Pečeme 20 minut na 180°C.
S jahodovým pudingem