Tvarohový hrnkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 5 žloutků, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vlažného mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr; Náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 5 lž krystalového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový puding, sníh z 5 bílků

POSTUP PŘÍPRAVY

Troubu předehřejeme na 180°C.
Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto. Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a zapečeme 10-15 minut (těsto by mělo začít mírně růžovět).
Zatím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s pudingovým práškem a oběma cukry, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Předpečené těsto vyndáme z trouby. Naneseme na ně náplň a lžící zbytek těsta. Pečeme 30 minut dozlatova.

1 hrnek = 250 ml

Koláč je vláčný. Přeji dobrou chuť.

...
...
...