Plněná sekaná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* SEKANÁ: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce petrželky, ½ lžičky majoránky, špetka drceného kmínu, velká špetka granulovaného česneku, sůl, 1 rohlík (nebo houska), trocha mléka, (strouhanka na zahuštění); * NÁPLŇ: vařená vejce, tvrdý sýr (Gouda, Chedar...), plátky slaniny, párek (klobása), kyselé okurky, baby karotka, paprika...

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- vejce na náplň uvařit na tvrdo
- rohlík pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- petrželku pokrájet

Do mísy dát kostičky rohlíku a pokropit je mlékem.
Přidat maso + cibulku + vejce + petrželku + sůl + majoránku + kmín + česnek a dobře promíchat (v případě potřeby upravit konzistenci strouhankou).

Směs rozprostřít do obdélníku a do středu plátu poskládat náplň.
Sekanou dobře uzavřít, vložit do hrnce a trochu podlít vodou (cca 100 ml).

Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).

Do mísy dát kostičky rohlíku a pokropit je mlékem. Přidat maso + cibulku + vejce + petrželku + sůl + majoránku + kmín + česnek a dobře promíchat (v případě potřeby upravit konzistenci strouhankou). Směs rozprostřít do obdélníku a do středu plátu poskládat náplň.
Poskládat náplň a sekanou dobře uzavřít.
Vložit do hrnce a trochu podlít vodou (cca 100 ml). Pomalit na LOW 6 hodin.