Kokosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 bílků, 360 g moučkového cukru 300g až 350g strouhaného kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z tohoto množství jsem udělal dva plechy. Bílek vyšleháme v řídký sníh, potom v kastrolku dáme do vodní lázně nebo hrnce s dvojím dnem, přidáme všechen cukr a mícháme dokud sníh nezhoustne tak, že když ukápne z metličky tak zůstane na povrchu hladiny sněhu, já míchal šlehačem nač se dřít, když to jde lehko trvá to skoro 10minut. Pak necháme sníh pomalu zchládnout a občas promícháme. Když je hmota vychladlá přisypeme kokos takové množství, že těsto bude husté, takové střapaté, ale nesmi se drolit. Pak malou lžičkou děláme hromádky na plech s pečícím papírem a pečeme při 140°C asi 20 až 25 minut do růžova.