Hamburská vepřová kýta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Na pánvi na troše oleje osmahnout cibuli a přendat jí do hrnce.
Potom dát na pánev maso a zpruda opéct po obou stranách.

Do hrnce přidat zeleninu a na ní rozprostřít maso.
Přidat koření + plátek citronu a podlít.

Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).

Z hrnce vyjmout maso, citron i koření, přilít smetanu a rozmixovat.

Omáčku podle potřeby zahustit a přidat šunku + okurku.
Dochutit cukrem a citrónovou šťávou

Do omáčky vrátit maso.

Pomalit na LOW 6 hodin.