Fritované kuřecí stripsy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí prsa/stehna očišťěná 1kg Podmáslí 1l Sůl Pepř Sušená bazalka Sladká paprika sušená Velký pytel cornflakes Mouka 250g 4x vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuřecí maso očistíme a omyjeme a usušíme a nakrájíme na podlouhlé nudličky, cca 3x1cm, tloušťka asi 2cm. Připravíme si velkou mísu, do ní nalijeme podmáslí, přidáme sůl, pepř (od každého cca 15g), papriku (celý pytlík) a dvě špetky sušené bazalky. Následně dokonale promícháme a přidáme nudličky. Necháme v lednici do druhého dne.

Připravíme si do misky cornflakes, ty rozdrtíme a na opravdu malé kousky (třeba kladívkem nebo v mixéru), dále misku s vyklepnutými a smíchanými vejci a misku s moukou.

Kuřecí maso vyndáme z lednice a dobře zcedíme. Následně obalíme - mouka -> vejce -> cornflakes.

Nyní si rozpálíme fritézu (případně kuchyňský hrnec naplněný z 1/3-1/2 olejem) na cca 180-220 stupňů a po menších dávkách fritujeme stripsy dozlatova. Ideální je si zkusit usmažit jeden testovací a podle něj dělat zbytek.

Můžeme ihned podávat.