Pomerančový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vejce, 90g třtinového cukru, 150g hladké mouky, 50g celozrnné špaldové mouky, 100g jemně mletých mandlí, 2 lžičky PP, sůl, 150g lehce rozpuštěného másla, 50g šťávy z pomeranče, 100g jogurtu nebo zakysané smetany, strouhaná pomerančová kůra nebo pomerančový olej. Na sirup: šťáva z 1 pomeranče, šťáva z 1 citrónu, 50g cukru, 1 skořice, 2 hřebíčky. Kokos na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, a na střídačku přidáváme máslo, šťávu, jogurt a smíchané sypké suroviny. Upečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C asi 20 - 30min. Ještě horký koláč propíchám a polijeme horkým citrusovým rozvarem a posypeme kokosem. Příprava sirupu (rozvaru): vše dáme do hrnce a svaříme do sirupové konzistence, nakonec vyndáme koření.

+ jogurt
...
...
...
...
...