Masové koule na zelenině



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ...), 1 lžíce mouky (špaldové, pohankové ...), ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky granulovaného česneku, sůl, pepř (černý nebo barevný), 2 různobarevné kapie (žlutá, oranžová, červená, zelená ...), 2 rajčata (nebo cca 5 třešňových), 1 mrkev, 1 cibule, brambory, máslo na vymazání hrnce

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejprve připravit suroviny:
- papriky pokrájet na proužky
- rajčata pokrájet na osminky (nebo půlky)
- mrkev pokrájet na proužky
- cibuli pokrájet na kolečka
- brambory pokrájet na plátky

V míse smíchat maso + mouku + sůl + pepř + česnek + sladkou papriku a ze směsi utvořit kuličky.
Kuličky nechat zatáhnout na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze (dobré je nechat osmahnout i cibuli).

Hrnec vymazat máslem, po obvodu rozložit brambory, doprostřed nasypat zeleninu a lehce osolit.
Na povrch rozložit kuličky.

Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).

V míse smíchat maso + mouku + sůl + pepř + česnek + sladkou papriku a ze směsi utvořit kuličky. Kuličky nechat zatáhnout na pánvi nebo v horkovzdušné fritéze (dobré je nechat osmahnout i cibuli).
Hrnec vymazat máslem, po obvodu rozložit brambory, doprostřed nasypat zeleninu a lehce osolit. Na povrch rozložit kuličky.
Pomalit na LOW 6 hodin (3,5l hrnec).