Bezlepkové noky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 střední brambory, 1 vejce, sůl, uvařené jáhly na kaši (asi 1 velký hrnek), kukuřičná mouka na zahuštění. 1 stroužek česneku, 250g žampionů, 150g slaniny nebo pančety, hrst sekaných ořechů, 1 šlehačka, provensálské bylinky, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme. Jáhly uvaříme v osolené vodě na kaši a necháme vychladnout (lépe den předem). Smícháme brambory, jáhly, vejce, sůl a mouku. Vypracujeme těsto jako bramborové. Uděláme noky a uvaříme v osolené vodě. Na směs osmažíme slaninu dokřupava, přidáme žampiony a orestujeme, nakonec vsypeme ořechy. Přilijeme smetanu, dáme bylinky a sůl. Necháme zredukovat (popřípadě zahustíme) a smícháme s uvařenými noky.

...
...
...
...
...
...
...