Škubánky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

brambory, 1 - 2 lžíce sádla, sůl, polohrubá mouka. Mák, cukr, máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Oloupané brambory uvaříme v dost osolené vodě doměkka. Slijeme vodu (trochu necháme v hrknu, kdyby bylo potřeba na doředění) a necháme asi 1 cm na dně. Brambory rozšťoucháme, přidáme sádlo, mouku, trochu zamícháme (nebo můžeme do brambor udělat důlky a mouku nasypat do nich) a necháme na mírném ohni asi 10 min. propařovat. Poté promícháme ještě v hrnci (těsto má připomínat měkkou modelínu) a přendáme do robota s hnětacím hákem a škubánky necháme dodělat v robotu, aby byly jemné. Pomocí dvou lžic namočených v rozpuštěném másle nakrajujeme škubánky. Na talíři posypeme mákem, cukrem a polijeme máslem.

...
...
...
...
...
...