Hovězí v kedlubnách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky), 1 cibule (nakrájená na drobno a orestovaná, nebo sušená), 2 kedlubny (pokrájené na plátky), drcený kmín, černý pepř, sůl, kousek másla na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění (hraška, škrob, jíška...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na kostky
-cibuli pokrájet na kostičky a orestovat (nebo použít sušenou)
- kedlubny pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a do něj nasypat cibuli, kedlubny a maso.
Okořenit solí, pepřem a kmínem, promíchat a podlít.

Pomalit na LOW 8 hodin (3,5l hrnec).

Nakonec sos lehce zahusti (jen lehce, aby se to trochu "blemclo").

Kedlubny pokrájet na plátky.
Hrnec vymazat máslem a do něj nasypat cibuli, kedlubny a maso. Okořenit solí, pepřem a kmínem, promíchat a podlít. Pomalit na LOW 8 hodin (3,5l hrnec).