Trhanec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g plnotučného mléka, 3 vejce, 90 g hladké mouky, sůl, 3 - 4 lžíce másla, 2 - 3 lžíce cukru, hrst rozinek v rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Mléko prošleháme se žloutky, přidáme mouku, sůl a promícháme metlou. Necháme asi 20 min. odpočinout. Poté přidáme sníh vyšlehaný se lžící cukru. V pánvi nebo hrnci o průměru asi 30cm necháme rozpustit 1 - 2 lžíce másla, na rozpálené nalijeme těsto a posypeme rozinkami. Necháme na mírném ohni dělat asi 3 minuty (povrch nebude udělaný), poté dáme do rozehřáté trouby na 180°C a dopékáme asi 10 min. Po vyndání z trouby placku roztrháme na sousta, posypeme lžíce cukru a přidáme 1 - 2 lžíce másla. Trhancem zamícháme, aby se kousky obalily v másle a cukru a necháme na mírném plameni ještě chvíli dělat. Podáváme buď samotné nebo s marmeládou (kompotem) a zakysanou smetanou.

...
...
...
...