Noky s houbovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Noky: brambory vařené ve slupce, nastrouhané, vejce, sůl, hladká mouka, celozrnná pšeničná mouka. Omáčka: 250g hnědých žampionů nebo lesních hub, sádlo, kmín, 1 lžíce citrónu, 1 šlehačka, petrželka, sůl, pepř, bobkový list, ev. 1 lžička solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencí na noky vypracujeme těsto a uděláme malé noky, které uvaříme v osolené vodě. Na omáčku orestujeme na sádle bobkový list, kmín a houby, přidáme citrón a chvíli vaříme. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a necháme vařit do zhoustnutí nebo po chvíli vaření přilijeme škrob rozmíchaný v trošce vody. Nakonec vmícháme petrželku a promícháme s uvařenými noky. Z knihy Taková normální kuchařka.

...
...
...