Špaldový mazanec podle Maršálka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Moučná směs (roux): 150g mléka, 30h hladké mouky. Těsto: 470g hladké špaldové mouky, 120 - 140g mléka, 100g cukru, 100g másla, 2 žloutky, 20g droždí, 30g solamylu, citrónová kůra, sůl, rozinky, ev. mandle

POSTUP PŘÍPRAVY

Mléko s moukou smícháme a zahřejeme na 65°C a za stálého míchání. Necháme vychladnout. Smícháme mléko, droždí a 100g mouky, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté vypracujeme kynuté těsto a necháme nakynout asi hodinu. Těsto stočíme do mazance, na plechu přikryjeme a necháme opět kynout. Poté potřeme vejcem a dáme péct na 165°C asi 30 - 40 min (vnitřní teplota kolem 85°C).

...
...
...
...
...