Banánový dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 105g hladké špaldové mouky, 1 lžička škrobu, 50 - 80g cukru, 50g kakaa, 100g rozpuštěného másla, sůl, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce hodně měkkého másla. Krém: 1 zralý banán, 150g šlehačka (rozděleno na 50 a 100), 35g plnotučného mléka, 20g cukru, 15g škrobu, 2 žloutky, 2 a 1/2 plátku želatiny, 25g měkkého másla, kurkuma

POSTUP PŘÍPRAVY

Na korpus smícháme vše kromě posledních dvou surovin. Vznikne drobenkové těsto, to ve větších kusech rozprostřeme na plech a upečeme na 160°C asi 15 - 20 min. Necháme vychladnout a poté rozmixujeme, přidáme lžíci másla a cukru a vytvoříme těsto pro sušenkový korpus. To vymačkáme do formy a na boky. Na krém rozmixujeme banán, 50g šlehačky, mléko, cukr, škrob, kurkumu a žloutky. Směs zahříváme a metličkou prošleháváme, dokud nezačne houstnout. Poté vaříme asi 2 min. Necháme vychladnout. Dáme zpět do mixéru, přidáme máslo a želatinu, kterou jsme předem namočili do studené vody a vymačkali. A hned promixujeme (nebo želatina ztuhne). Zlehka přimícháme ušlehanou smetanu (zbylých 100g). Nalijeme na sušenkový základ a dáme vychladit. Před podáváním můžeme posypat kakaem.

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...