Moje "koprovka" Koprová omáčka s vejci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porce: 1litr vývaru (nebo dvě kostky hovězího bujonu) 50g másla 60g hladké mouky 200ml smetany ke šlehání 1 sklenička kopru s nálevem 1 hrst čerstvého kopru 5 zarovnaných lžiček cukru sůl, pepř vejce uvařená natvrdo (pokud máme jen čerstvý kopr, přidáme ještě dvě lžíce octa)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozpustíme máslo a vsypeme mouku. Cca 2min. vymícháváme jíšku. Poté postupně metličkou zašleháváme vývar, přidáme sůl a pepř. Necháme cca 20-30 minut povařit. Poté vlijeme smetanu a skleničku kopru i s nálevem, promícháme a cca 2min. povaříme. Pak sundáme z plotny a přidáme čerstvý,na drobno nasekaný kopr (už nevaříme!) a cukr. Tuto variantu milujeme :)
Pokud máte jen čerstvý kopr, přidáme ještě cca 2lžíce octa ;)