Lišková smetanová omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450g lišek, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 75ml suchého bílého vína, 80g másla, 2 lžíce olivového oleje, 250 ml mléka, 250 ml smetany, sůl, pepř, citron.šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

V hlubší pánvi na 40g másla a 1 lžíci oleje necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme jemně pokrájený nebo utřený česnek, po minutě přilijeme víno a necháme 2 minuty redukovat. Pak přidáme zbylé máslo o olej a přihodíme houby (očištěné, osušené, pokrájené). 5 minut opékáme. Pak přilijeme mléko a vaříme na mírném plameni 15 minut. Přilijeme smetanu, přivedeme k varu, stáhneme plamen a ještě 4 minuty necháme vařit. Dochutíme solí, pepřem případně lžicí citronové šťávy.rnPodáváme s knedlíkem nebo těstovinami.