Květákové kari
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 květák * velký batát * cca 150 g mraženého nebo čerstvého hrášku * cibule * 4 stroužky česneku * 1 velká lžíce červené kari pasty * asi 4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru * 1 lžička římského kmínu * 1 lžička mletého koriandru * 200 ml kokosového mléka * voda, půl kostky kuřecího bujonu (nebo cca 150 ml vývaru) * sůl
POSTUP PŘÍPRAVY
V pánvi wok (nebo jiné vhodné nádobě) osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme lžíci kari pasty, aby se rozvoněla. potom dáme nakrájený česnek, na kostky nakrájený batát a na plátky nakrájené růžičky květáku.
posypeme kořením, zalijeme vývarwm a pod poklicí za občasného míchání dusíme cca 15-20 minut. ke konci zalijeme kokosovým mlékem a dáme hrášek.
kdo chce, může dát nať koriandru a citronovou trávu.
batáty je možno nahradit bramborami
pastu a kokosové mléko kupuju v albertu:-)
jídlo není kořeněné (i když kari pasta je trochu štiplavá, ale nic strašného, záleží jakou koupíte, radši předem ochutnejte:-)), je spíš sladší a chutná i dětem.
podáváme s rýží, chlebem, plackami...