Tmavá treska se sýrovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou

Na másle osmahnout cibuli + mrkev.

Přidat tresku, podlít trochou vody, přikrýt poklicí a dusit 10-15 minut.

Přidat hrášek a dusit ještě asi 5 minut.

Rybu vyndat a odložit na talíř, přilít smetanu a nechat provařit.

Přidat nastrouhaný sýr, promíchat a odstavit.

Připravit suroviny: cibuli nakrájet na půlkolečka, mrkev pokrájet na kostky, parmazán nastrouhat na jemno, tresku lehce osolit a zakápnout citrónovou šťávou,
Na másle osmahnout cibuli + mrkev.
Přidat tresku, podlít trochou vody, přikrýt poklicí a dusit 10-15 minut.
Přidat hrášek a dusit ještě asi 5 minut. Rybu vyndat a odložit na talíř, přilít smetanu a nechat provařit. Přidat nastrouhaný sýr, promíchat a odstavit.