Rýžový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

170g kulatozrnné rýže, 500g mléka, sůl, 50g másla, 3 - 4 vejce, 70g cukru, skořice. Ovoce. Skořicový cukr, rozpuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýži vaříme asi 5 min. ve vodě, poté slijeme a nasypeme do horkého mléka se solí. Vaříme do zhoustnutí (cca 30min.). Do horké kaše vmícháme skořici, máslo a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Žloutky vyšleháme s 3/4 cukrem do pěny a zamícháme k rýži. Nakonec vmícháme sníh z bílků a zbytku cukru. A opatrně vmícháme ke směsi. Pečeme ve vymazaném, ev. i vysypaném pekáčku ve vodní lázni nebo alespoň s párou asi 50 min. Podáváme pocukrované a přelit málem.

...
...
...
...
...
...
...