Vepřová srdce na houbách



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vepřová srdce (cca 600 - 800g), 80g slaniny nebo špeku, 1 mrkev, 1 petržel, sůl, pepř, nové koření, 6 - 7 hnědých žampionů, 200g vývaru, na zahuštění jíška nebo solamyl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso očistíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Orestujme kousky slaniny a zeleniny, poté i kousky masa. Přidáme žampiony, koření, vývar a vaříme v papiňáku asi 1 hodinu. Poté zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Pokud chceme šťávu bez špeku a zeleniny, nepřidáváme žampiony. Když je maso měkké, šťávu scedíme, zahustíme a přidáme předem orestované plátky žampionů.

...
...
...
...