Vepřové maso pod pokličkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 600g vepřové plece, sůl, pepř, tymián, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 2 bobkové listy, 400 - 500g zeleninového vývaru, 300g hnědých žampionů, hrst sušených hub předem namočených, 1 plná lžíce hladké mouky, cca 1 kg brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kousky, přidáme lžíci oleje, sůl, a lžíce sójové omáčky. Necháme marinovat do druhého dne (není nutné). Poté maso orestujeme na tuku, přidáme žampiony. Zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vývarem. Přidáme koření, sušené houby necháme přijít k varu a dáme do trouby. Pečeme na 170°C asi 1 a 1/2 hodiny, poté na povrch naskládáme tenké plátky brambor, zvýšíme teplotu a dopékáme, dokud nejsou brambory křupavé a tekutina v mase zredukovaná na hustější šťávu - cca 45 min. na 200°C.

...
...
...