Bulky s krustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hladké mouky, 240g mléka, 60g vody, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli, 7g sušeného droždí. Na krustu: 50g rýžové mouky, 50g vody, 10g oleje, 10g cukru, 4g sušeného droždí, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a droždí a necháme chvíli stát, než se vytvoří pěna. Poté Přidáme zbytek surovin na těsto a vypracujeme. Necháme kynout 1 - 1,5 hodiny. Rozdělíme na 8 - 9 kousků a necháme na plechu ještě cca 15 min. kynout. Na krustu vše smícháme a naneseme během kynutí na housky (něco zbyde), dále kynou ještě cca 20 min. Pečeme na 180°C asi 25 min. Bulky jsou lehce nasládlé. Recept od Michaela Rau.