Dýňová polévka s hlávkovým zelím a vepřovým masem. Zahřívací a sytá :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g vepřových žeber, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře 3 střední cibule 4 stroužky česneku lžíce sádla uzená paprika (sypká) 1/2 hlávky středně velkého bílého zelí (hlávkového) 140 g rajského protlaku ( případně méně a plechovku loupaných rajčat) 3 mrkve menší máslová dýně, nebo dýně hokkaido zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

Dáme si vařit vepřové žebra spolu s uvedeným kořením a solí. Vaříme cca 2,5 h, případně v papiňáku 1,5 Vývar scedíme a kosti obereme. V hrnci na sádle opražíme cibuli, přidáme česnek a necháme provonět. Zasypneme paprikou a přidáme rajský protlak, nebo i loupaná rajčata. Nakrouhané zelí rozdělíme na třetiny a 2/3 dáme do hrnce k protlaku s cibulkou a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme. Pokud máme máslovou dýni, oloupeme ji, hokkaido se loupat nemusí. 2/3 dáme vařit zvlášť do trošky vody a 1/3 na kostičky přímo do polévky. Dýni, kterou jsme vařili bokem rozmixujeme a přidáme také do polévky, která tímto zhoustne a polévku mírně osladí. Nakonec přidáme maso a nastrouhanou mrkev se zbytkem zelí. Zeleninka bude křupat. Přímo do polévky se dá přidat zakysaná smetana, nebo ji můžete dát až do polévky na talíři. DOBROU CHUŤ!