Čokoládové crinkles



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g holandského kakaa, 400 g cukru krupice, 115 g másla pokojové teploty, 4 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (já dala vanilkovou pastu), 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, moučkový cukr na obalení.

POSTUP PŘÍPRAVY

V robotu ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce jedno po druhém a šleháme do pěny. Přidáme vanilkový extrakt, přisypeme kakao a dál mícháme. Smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl a směs postupně přidáme do kakaové hmoty. Dobře promícháme. Těsto bude měkké a lepkavé. Přikryjeme fólií a necháme alespoň 4 hodiny odležet v chladu. Troubu předehřejeme na 170 st. a plechy vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvarujeme kuličky. V receptu se píše zhruba 20 g jedna, ale pro nás byly velké, příště zkusím 10 g. Kuličky dáme na půl hodinky do ledničky. Do mísy nasypeme moučkový cukr a každou kuličku obalíme. Rozložíme je s mezerami na plech - při pečení se "rozplácnou", tak ať mají místo. Pečeme v předehřáté troubě 10 min. Ne déle, jinak by ztvrdly. Uchováváme je v chladu, a před konzumací je necháme povolit při pokojové teplotě. Jsou výborné.