Hovězí na houbách s domácím houskovým knedlíkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na omáčku: Nejlépe hovězí maso zadní, sušené houby namočené předem ve vodě, smetana 33% citrón, cibule 2 ks. Na knedlík: Hrubá mouka cca 500 g, houska 2 ks, droždí tak půl kostičky, vajíčko 1 ks, voda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Hovězí maso naklepu, osolím, opepřím a dám na orestovanou cibulku. Poté přihodím předem namočené houby i s nálevem. Podleji a dusíme do měkka. Používám většinou papiňák. Je to rychlejší pokud nemáte domácí hovězí. Po změknutí, zahustím jíškou rozmíchanou se smetanou. A zakapu šťávou z citrónu. Dochutím solí a pepřem. Těsto na knedlíky vymíchám, přidám housku a nechám kynout v teple. Po vykynutí rozdělíme na části a vytvaruji menší knedlíky. Pomáhám si trochou vody. Vložím do vroucí osolené vody a vařím 20 minut. Po 10 minutách knedlíky otáčím. Vařením knedlíky nabydou. Doporučuji vyzkoušet. Chuť omáčky je vynikající. Dobrou chuť přeji.