Rychlé burger bulky z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.

Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a nechat 15 minut odpočinout.

Těsto vyklopit a nožem rozdělit na 4 díly.
Z každého dílu vytvořit kuličku a vložit jí do formy, přikrýt a nechat 15 minut odpočívat.

Poté dlaní bulku rozplácnout na celou šířku formy, přikrýt a nechat kynout cca 30 minut (až se těsto zhruba zdvojnásobí).

Péct v remosce 20 - 25 minut.

Nechat vychladnout na mřížce.

Péct v remosce 20 - 25 minut.