Selská bašta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g brambor 500 g kysaného zelí 2 klobásy 150 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny 1 cibule sůl pepř kmín sádlo podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a klobásu na kousky. Brambory oloupeme a nakrájené na kousky uvaříme se solí a
kmínem do měkka.

Cibulku na kousku sádla opečeme do zlatova. Přidáme překrájené zelí a mírně podlité dusíme do měkka.

Hotové lehce dosladíme.

Mezitím opečeme slaninu nebo bůček s klobásou do křupava. Scezené brambory přidáme k opečenému bůčku a chvíli
společně opékáme.

Nakonec přisypeme zelí a společně prohřejeme. Dochutíme pepřem, případně solí a můžeme podávat.