Rychlé "falešné" listové těsto na trubičky nebo štrůdl

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

310 g hladké mouky, 250 g ZMRZLéHO másla, 1 vejce, 1 polévková lžíce octa, 1 kávová lžička soli, + velmi studená voda (množství vody= do odměrky dát vejce, ocet, sůl a dolít studenou vodou do 150 ml)

POSTUP PŘÍPRAVY

1.) do mouky nastrouháme zmrazené máslo___
2.) do odměrky dáme vejce, ocet, sůl a dolejeme studenou vodou do 150 ml____
3.) tekuté ingredience postupně zlehka a rychle zamícháme do máslového těsta (nejdřív lžící pak rychle rukou)__
4.) rozdělit na 2 části a dát odpočinout na 2 hod do ledničky____
5.) na podsypaném válu vyválet asi na 1 cm a přeložit, znovu vyválet____
6.) rozřízneme asi na 2 cm široké pruhy (z 1/2 těsta vyjde 12 pruhů)___
7.) namotáme na trubičky od užší strany, asi 3 omotávky___
8.) potřeme rozšlehaným vejcem___
9.) pečeme na 200 st, C dozlatova____