Tiropita z listového těsta - rychlý feta koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 listové těsto, 200g feta, 200g riccota, 1 vejce, 2 PL oliv.olej, pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Koupený plát listového těsta rozdělíme na 2 části, vetší část (asi 2/3) vložíme do vymazané zapékací nádoby (moje je 23×16cm), tak aby bylo těsto i po okrajích. Do mísy rozdrobíme fetu, přidáme riccotu, vejce, ol.olej, pepř a sůl (sůl nemusí být), zamícháme a vlijeme na těsto, poté přiklopíme menším plátem, zarovnáme. Trošku jsem potřela olivovým olejem, je možno pro hezčí barvu i vajíčkem, nařízneme na požadovaný počet kousků (já měla 6), lépe se po upečení krájí. Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut dozlatova.