Polévka z červené čočky s rajčaty



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olivový olej 2 lžíce, jarní cibulka 1 ks, mrkev 200 g, česnek utřený 2 stroužky, rajčatový protlak bez cukru 30 g, krájená rajčata z konzervy 200 g, zeleninový vývar 1 litr, červená čočka 150 g, sušený tymián 1 lžička, sůl a čerstvě namletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem.

Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.