Malinovo-tvarohový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme. Studený korpus dvakrát prokrojíme.
Tvarohový krém: Ušleháme šlehačku, postupně do ní zašleháme cukr a tvaroh. Malinový krém: tvaroh, malinovou šťávu a cukr prošleháme, vmícháme želatinový ztužovač, připravený podle návodu.
Na tác položíme obrácený vrchní díl dortu a potřeme ho marmeládou. Zdobičkou nastříkáme pruhy bílého krému a lžící nalijeme do mezer mezi pruhy tekutý malinový krém. Opakujeme s dalšími pláty korpusu. Dort necháme v ledničce ztuhnout.

jedna vrstva
Místo malin borůvky, místo dortové formy jen piškot na plech. Rychlovka ke kafíčku.