Ostravské závitky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hovězího masa, 100 g kysaného nebo sterilovaného zelí, ostravská klobása, 2 cibule, pepř, sůl, 100 ml piva (nejlépe černého), 100 ml vody, něco na zahuštění (jíška, hraška, škrob...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravit si suroviny:
- z masa nakrojit plátky a rozklepat je
- cibuli pokrájet na kostičky
- klobásu pokrájet na kolečka
- zelí trochu vymačkat

Maso osolit a opepřit, rozložit na něj zelí a klobásu a zavinout závitky.

Cibuli osmahnout na pánvi do růžova a přendat do hrnce.
Na cibuli rozložit závitky, podlít pivem a vodou.

Pomalit na LOW 7-8 hodin (3,5l hrnec).

Vyjmout závitky a šťávu dle potřeby zahustit.

Pomalit na LOW 7-8 hodin (3,5l hrnec).