Veganský čokoládový dort



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 100g hladké pšeničné mouky, 100g hladké špaldové mouky, 50g cukru, 60g kakaa, 100g rozpuštěného kokosového oleje, 70g javorového sirupu, 1 lžička sody, 1 lžička PP, sůl, 1 lžička octu, 350g rostlinného mléka, 250g jablečného pyré. Krém: 1 plechovka kokosového mléka, 300g čokolády, 2 plné lžíce povoleného (ne rozpuštěného) kokosového oleje. Ovoce na ozdobu, marmeláda.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na korpus smícháme suché a mokré ingredience zvlášť. Poté suché přisypeme k mokrým a metličkou promícháme. Pečeme ve formě 18-20cm zvolna (cca 160- 170°C asi hodinu). Necháme zcela vychladnout, Poté rozřízneme na 3 pláty. Každý potřeme marmeládou a krémem. Zbytkem krému obmažeme boky a vršek dortu, ozdobíme ovocem necháme dobře vychladit (nejlépe přes noc). Na krém rozpustíme kokosové mléko, olej a čokoládu. necháme dobře vychladit. před použitím promícháme metličkou.

...
...