Čokoládový chlebíček s mandlemi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 125 g hořké čokolády (minimálně 60%), 100 g másla, 100 g sloupnutých jemně nastrouhaných mandlí, 4 vejce, 100 g cukru moučka, 35 g polohrubé mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky jedlé sody, špetka soli. Dále: 75 g hořké čokolády, kousek kokosového oleje nebo 100% tuku, sekané mandle na posypání.

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu a máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Připravíme si mandle a směs mouky s práškem, sodou a solí. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něho 3 lžíce cukru. Zbytek cukru vyšleháme se žloutky do pěny, přidáme čokoládu s máslem a prošleháme. Přidáme mandle, směs mouky a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto natřeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a v mírné troubě upečeme. Chlebíček necháme vychladnout na mřížce. Studený polijeme čokoládou a posypeme mandlemi.

Tento vynikající chlebíček si nejvíc vychutnáte, pokud bude mít pokojovou teplotu.

Zdroj: internet