Bochník mlynáře Máchala z remosky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz/bochnik-mlynare-machala/

Cca 8-12 hodin připravit rozkvas - všechny suroviny na rozkvas smísit a nechat nakynout při pokojové teplotě.

K rozvasu přidat zbytek surovin a vymísit volné těsto.

Těsto přendat do naolejované mísy, hned přeložit a nechat 30 minut kynout.

Podruhé přeložit a nechat 30 minut kynout.

Těsto vyklopit na vál, přeložit, stočit do ošatky a nechat nakynout.

Péct v remosce 50 minut.

Nechat vychladnout na mřížce.

Cca 8-12 hodin připravit rozkvas - všechny suroviny na rozkvas smísit a nechat nakynout při pokojové teplotě. K rozvasu přidat zbytek surovin a vymísit volné těsto. Těsto přendat do naolejované mísy, hned přeložit a nechat 30 minut kynout. Podruhé přeložit a nechat 30 minut kynout. Těsto vyklopit na vál, přeložit, stočit do ošatky a nechat nakynout. Péct v remosce 50 minut.
Nechat vychladnout na mřížce.