Jablkový koláč - křehký a móc dobrý!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 dkg hladké mouky,
1 Hera,
1 vejce,
3 lžíce cukru,
1 prášek do pečiva,
8 lžic mléka,
na náplň: asi 1 kg jablek,
8 lžic cukru,
1 vanilkový cukr,
2 vanilkové pudingy

POSTUP PŘÍPRAVY

Ušleháme vejce s cukrem,přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva a Heru a zpracujeme v hladké těsto.To si pak rozdělíme na dvě poloviny. Náplň: Jablka si oloupeme a na hrubém struhadle nastouháme,přidáme do nich cukr a vanilkový cukr a nakonec 2 vanilkové pudingy (sypkou směs).Každou polovinu těsta si rozválíme,tak aby nám pokryla celý pekáč.Ten si vymažeme a vysypeme,pak dáme jednu rozválenou polovinu těsta,na ní rozprostřeme jablka a na ně zase druhou polovinu těsta.Buchtu dáme péct.Je moc dobrá,křehká!

Vypracované těsto si rozdělíme na půlku.
Oloupaná jablka si nastrouháme nahrubo.
Do jablek si zamícháme vanilkový cukr a 8 lžic cukru...
...a 2 vanilkové pudingy.
Každou polovinu těsta si vyválíme...
Do vymazaného a vysypaného pekáče dáme těsto,na které rozprostřeme jablka...
...dáme druhou polovinu těsta a dáme péct.(těsto se ničím nemašluje!)
Po vytažení z trouby...
...