Buchta z kyslého mléka - nejlepší buchta co znám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2l kyslého mléka (mírně, i hustě kouskaté, to je úplně jedno)
1/2kg krystal cukru (dávám méně)
5 lžic oleje
2 lžíce marmelády (dávám i 4, podle uvážení)
2 lžíce kakaa (dám i více)
2 vanilkové cukry
2 vejce
25dkg hladké mouky
25dkg polohrubé mouky
1 prdopeč (prášek do pečiva) nebo (1lžíce jedlé sody a 1/2byl. prdopeče)

POSTUP PŘÍPRAVY

vše zamícháme dohromady, v hladkou hmotu, hustotu jako na bábovku, máte-li moc husté přidejte trochu mléka, či vejce, nebo něco na zředění, potom dáme péct na vymazaný, moukou vysypaný plech. Po upečení můžete potřít čokoládovou polevou, já používáám Dr.Oetker tmavá a je to výborné, kdo chce může ještě obohatit šlehačkou, ale řeknu vám, rozhodně to není potřeba!!! Jak je dobrá se můžete zeptat např. Vendy ID40677, byla u mě na návštěvě a myslím, že jí chutnala :o)

buchta potřená polevou
těsně před tím, než jsem jí snědla :o)