Domácí hořčice - výborná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g rajčat, 500g paprik, 500g cibule, 6 stroužků česneku, 1 kelímek plnotučné hořčice 200g, 100-200g cukru, 1,5dl octa, 1 dl oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, podusíme na oleji, přidáme na proužky papriky, spařená prolisovaná rajčata, na plátky nakrájený česnek, všechny další přísady a podusíme až vše změkne. Necháme mírně zchládnout, rozmixujeme a plníme do sklenic. Plním do skleniček se šroubovacím uzávěrem. Už se nesterilizuje, skladuji ji s ostatními zavařeninami, nemusí být v lednici. Je vhodná i dětem. Kdo by chtěl ostřejší, tak dá některé papriky pálivé, já ale dělám z nepálivých.