Právě "dopečený" narozeninový originální dort :-)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

polystyren, alobal, špejle, gumičky, mašličky, ozdůbky dle chuti či představivosti a hlavně hoooodně peněz :-)))))) chichichi

POSTUP PŘÍPRAVY

Zhotovíme si z polystyrenu kolečko, které obalíme do alobalu (možno použít třeba i jiný barevný papír, kterým skryjete nehezký pěnový polystyren.

Doprostřed píchnout špejli. Peníze smotat do ruliček a pomocí gumiček je upevnit vždy ve stejné výškové úrovni. Poklademe peníze kolem špejle, popř. ještě po dodělání všech tří pater od shora prošpikujeme pár špejlema, aby dortík lépe držel a nekymácel se.

Gumičky pak skryjeme pomocí širší stužky, kterou ovážeme v úrovni gumiček.

Nahoru můžete zvolit jakoukoli ozdobu místo motýlka, možno třeba i použít dlouhu svíčku, která navrchu bude vykukovat, ale pozor na zapalování, aby vám dortík nevzplanul :-)))

Kolem dortíku mi vzniklo dost nevyužitého místa (špatně odhadnutý průměr polysytenu - anebo málo peněz :-)))) chichi) tak jsem pokladla bonbony ferrero kolem dokola (pomocí foto samolepek přilepila)

Dortík "upečen" a připraven k podarování :-)))) Doba přpravy cca 1 hodina. Inspiraci jsem chytla zde z "plínkového" dortu, který jsem předělala na finanční dort :-)))

Originální podarování finanční hotovosti, která potěší nejen rodiče, puberťáčky apod... tento dnes poputuje jako narozeninový dortík pro maminku :-))))