Pokus o patchwork bez originál pomůcek a zkouška růží z krému



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bohužel tentokrát fondant nespolupracoval, boky stékaly, takže jsem nechala jen vršek a na boky použila kokos. No někdy se prostě nedaří :-( Konečně jsem přišla na růže z krému :-) Teda dalo mi to,než jsem přišla na ten správný fígl :-) Kdyby někdo chtěl postup,tak písnětě pošlu vám na mail obrázkový postup z netu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus:
dortová forma: průměr 24 cm
KORPUS: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 PL teplé vody, 1 čaj.lžička prášku do pečiva
Postup: Žloutky a cukr ušlehat (4 min), přidat vodu (šlehat 1 min), pak přidat půlku mouky. Zvlášt ušlehat bílky se špetkou soli do husté pěny, přidat zbytek cukru a vyšleha dohladka. Pak půlku sněhu smíchat s ušlehanými žloutky a pomalu ručně přimíchat zbylý sníh. Péct na 150 se zapnutým ventilátorem, cca 45min.

Vanilkový krém:
1/2 l mléka, 120 g krupic. cukru, 2 van. pudinkové prášky 400 g másla, vanilka nebo van. cukr

Do kastrůlku dáme mléko,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za občasného zamíchání necháme vychladnout (tak cca 3x) Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min

potravinářské barvivo - ředila jsem rumem (nic jiného jsem doma neměla),ale není to ono. Příště to chce něco ostřejšího :-)

pohled shora
motýl - koupila jsem si sklíčka 2, falešný marcipán dala mezi ně a přitlačila. Tak se udělal vzor na obou stranách najednou a neměla jsem zespoda placku, byl plastický
růže - špičky od Wiltonu a dostatečně tuhý krém :-)
špičky - růže Wilton č. 125, pomůcka na výrobu růží č. 13 - koupena u Malátků, a spešl špička na lístky. Vychytávka z netu: abych si růži nezničila při přendávání na dort,tak jsem si na pomůcku dala čtvereček z pečícího papíru (namastila zespodu,aby dobře držel), růži udělala a i s pečícím papírem dala do ledničky a na dort přendala už ztuhlou růži.
toto jsem koupila v papírnictví a použila na dortik místo originál pomůcek na patchwork - je to umělohmotné závěsné sklíčko vybarvuje se barvama na sklo. Ty menší stály 11,- a větší 22,- Bohužel jsem nenašla s jinými květinovými motivy,ale mají spoustu zvířátek,takže na dětské dortíky ideální :-) vyrábí: www.andelprerov.cz , můžete kouknout na motivy.