Zapečená ryba po italsku na orestovaných bramborech

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g rybího filé,
citrónová šťáva,
1 cibuli, 400g rajčat,
100g celeru,
100g čerstvých žampionů,
75g strouhaného sýra,
50ml bílého vína, ¨
sůl,
pepř,
bylinky,
6 rajčat,
800g brambor,
100g másla,
100g brokolice,
česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle orestujeme cibuli, strouček česneku, přidáme na plátky povařený celer, zblanšírovaná rajčata a čerstvé žampiony.Krátce podusíme s bílým vínem a bylinkami. Směs klademe do zapékací nádoby a jednotlivé porce filé sypeme sýrem a zapečeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nastrouhané vařené brambory/na hrubém struhadle/. Pečeme placky na mírném ohni. Při servisu klademe na talíř placku a na ní položíme porci zapečeného rybího filé.Doplníme vařenou brokolicí.