plněná kapsa z vepřové krkovičky s kostí
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
vepřová krkovička s kostí,pepř,sůl,provensálské koření,slanina ,nebo nějakej salám,plátový sýr,párek
POSTUP PŘÍPRAVY
krkovičku rozsekneme na širší řízky,ty potom podélně rozřežeme směrekm ke kosti,rozložíme a pořádne rozklepem.osolíme ,opepříme,na jednu stranu klademe sýr na něj slaninu či jinou uzeninu,párek(pro změnu můžeme dát třebas smažené vajíčko ,žampiony,okurek,prostě cokoliv)na to vše naklademe opět plátky sýru,druhou stranou zaklopíme a ve třech bodech zajistíme párátkem.
takto připravené masko na prutko osmahneme ze všech stran,potom vložíme i s vypečeným olejem do zapékací mísy a podlijeme mírně vodou.dáme zapéct a je hotovo
|
vytvoříme si kapsu,pokud se vám kapssa nepodaří,jjako mě ted (protože krkovička byla příliš prorostlá,nevadí smotáte nápln jako šneka směrem ke kosti,rozklepete ,osolíte,opepříte |
|
nakladete sýr |
|
na sýr uzeninu |
|
na uzeninu opět sýr a celé to bud zamotáte,nebo zaklopíte druhou naklepanou částí,osolíte opepříte přidáte provensálské koření |
|
na prutko osmahnete do zlatova ze všech stran |
|
vložíte do zapékací mísy i s olejem,podlejete trochou vody |
|
zaklopíte |
|
a je hotovo |
|
je libo s brambůrkama ???? |
|
nebo s rýžíííííííííí,přejeme dobrou chut |