Slaný dort - salámový pes jezevčík - s pracovním postupem :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 malá šiška Vysočiny, 2 malé párečky, 1 špekáček, 2 nožičky čabajky,koření - hřebíček, ředkvička, špejle, párátka. Na ozdobu - mašle, chipsy, 2 krajíce tmavého chleba, karabinka, pečící papír.

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednotlivé části pejska spojíme párátky nebo špejlemi - tělíčko je šiška Vysočiny, z čabajky jsou nožičky, které jsou k tělu připojeny špejlemi, ocásek je z tenké čabajky připojený špejlí k tělíčku. Hlavička a krk je z jednoho kousku špekáčku, který jsem připojila k tělu dvěma špejlemi. Ouška jsou párečky, připojené párátky. Očka jsou z plátku ředkvičky, kterou jsem oloupala a vystřihla potřebný tvar. Připevnila jsem ji ke špekáčku delším hřebíčkovým kořením. Fousky jsem udělala ze špagátku, který jsem před tím odřízla ze šišky Vysočiny. Uprostřed špagátku jsem udělala uzel, tím jsem protáhla opět hřebíček a nakonec jsem fousky roztřepila. Kolem krku jsem pejskovi uvázala mašli jako obojek, do kterého jsem zacvakla karabinku (jako pro vodítko)...Hotový výrobek jsem dala do krabice vystlané pečícím papírem, pejska jsem zasypala brabůrkovými chipsy. Kosti jsem vyrobila ze dvou krajíců tmavého chleba - odebrala jsem z nich střídku a vytvarovala ji do tvaru kosti...
Celá akce tvoření mi trvala ani ne hodinu... a překvapení bylo v cuku letu hotovo:o)
Cena - cca 180 Kč...
P.S:Přiznám se, že nápad není můj, inspirace pochází z časopisu, já jsem si to jen trochu poupravila podle svých možností a potřeb :o)))

ingredience
máme tělo, nohy,ocas, hlavu...
dozdobení obličeje, mašle
kvůli transportu jsem jezevčíka vložila do krabice, až jsme ho dopravili k oslavenci, tak jsem krabici rozřízla a díky pečícímu papíru snadno přenesla na podnos