BABIČČINY POHÁDKOVÉ BUCHTY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g polohrubé mouky, 250ml mléka, 200ml oleje, 2 celá vejce, 3lžíce cukru, 1sáček sušeného droždí (10g) nebo 1 balíček droždí (42g), 1 prášek do pečiva (díky němu vydrží buchty krásně měkké i druhý den), citrónová kůra, muškátový oříšek (nastrouháme), špetka soli, na pomaštění sádlo a moučkový cukr na posypáníNáplň: tvaroh, mák, povidla atd.

POSTUP PŘÍPRAVY

Běžným způsobem zaděláme těsto, já zadělávám v domácí pekárně, což mi ušetří čas. Po vykynutí těsta rozdělíme na stejné dílky a plníme náplní (makovou, tvarohovou, povidlovou-kdo co má rád:-)). Hotové buchty namáčíme v rozehřátém sádle(!) a dáváme do pekáče. Necháme ještě asi 20minut vykynout. Já dělám veliké a hodně náplně, tak z jedné dávky vystačí asi na 12-16buchet (pokud děláte malé vystačí asi na 24ks). Pečeme v troubě asi na 150stupňů tak 50minut do zlatova. Ihned po vyndání z trouby ještě horké buchty potřeme mlékem, aby změkly. Nakonec hodně pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty díky sádlu nejsou suché a moc dobré. Toto kynuté těsto používám i na koláče.

po vykynutí těsta bežným způsobem plníme náplní
při vkládání do pekáče namáčíme buchty v rozehřátém sádle
necháme ještě asi 20minut vykynout a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 150stupňů na cca 50min do zlatova
po upečení ještě horké buchty potřeme mlékem, aby změkly
vyklopíme a bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem
buchty vydrží krásně měkké i do druhého dne, tedy pokud zbydou:-)
- koláčky ze stejného těsta
-malé koláčky
....
...