VEKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

290 ml mléka, 1 rozšlehané vejce (ale zvládne ho zpracovat i pekárna, já dávám celé- tedy bez skořápky), 3 čaj. lžičky oleje (dávám olivový, je chutnější), 1 čaj. lžička citron. šťávy (může být i citronka), 500 g hladké mouky, 2 čaj. lžičky soli, 2,5 čaj. lžičky droždí (mně se nejvíc osvědčilo sušené s modrým ptákem)

POSTUP PŘÍPRAVY

Přísady dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedeny. Na pekárně Eta Siesta dám program Toastový. Kdo chce veku vyšší a nadýchanější, může hodinu před koncem programu pekárnu zastavit a po vykynutí do požadované výše (já nechávám tak 3cm pod víko a pečením se až nalepí na sklo), poté spustit program Pečení.

veka na řezu
pro zasmání - takové jsou z ní chlebíčky:)
ten talíř je velký:)))