rychlá kefírová buchta podle Siti
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
buchta litá na plech
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto:
300 g polohrubé mouky
1 kefír (půllitrovka)
sklenička (cca 2 dcl) oleje
200 g cukru krystal
1 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 smetanového nebo vanilkového pudingu
1 lžíce jedlé sody
vrchovatá lžička skořice
Poleva:
marmeláda rozmíchaná v troše vody nebo rumu
čokoládová poleva
rozdcené karamelové sušenky (takové ty jak se dávají v restauracích ke kafíčku, já kupuju zn. Lotus) - asi 6-10 ks (v případě karamelosušenkové krize můžeme nahradit strouhaným perníkem, nebo prostě jen kokosem nebo ořechy)
Všechny ingredience na těsto smícháme a dáme péct na pečící papír. Kdo nepoužívá papír, tak vymaže plech a vysype hrubou moukou nebo kokosem.
Upečenou horkou buchtu polejeme marmeládou a pak potřeme čokoládou. Ještě než čokoška zatuhne, hustě posypeme rozdcenými lotuskami.