Polévka s kvasincovými (drožďovými) knedlíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

viz níže

POSTUP PŘÍPRAVY

na vývar:
kuřecí kostra, nebo něco z čeho děláváte polévku
mrkev
kousek petržele
kousek celeru
jeden větší bobkový list
4 kuličky nového koření
1 lžíce hořčice
2 kostky bujonu
1 cibule
4 stroužky česneku

na knedlíčky:
dvě kostky droždí /na vážených je to kolem 80-90 g/
jedno vejce
strouhanka
mléko
prolisovaný stroužek česneku
trocha soli

Vše, co je předepsáno na vývar, svaříme v obvyklém množství vody až je maso na kostře měkké. Slijeme přes síto a obereme maso, nakrájíme uvařenou zeleninu, zatím ji tam nevracíme.

Na pánvičku, nejlépe wok kápneme trošku oleje, nadrobíme kvasnice a rozpustíme.
Kvasnice odstavíme, přidáme ostatní ingredience a vyrobíme tužší těsto, ze kterého uhnácáme kuličky. Měli byste vytvořit asi tak větší tenisák těsta a z toho podle velikosti bude tak 20-30 kuliček. Ty zavaříme ve vývaru a nakonec přidáme obrané maso a zeleninu.

Na fotce jsem do talíře nakrájela můj oblíbený čerstvý libeček.